El Gegant Pere

 

Ja tenim a un altre "il·lustre i gran clients" que amb la seva presència ens honoren venint a pentinar a la nostra perruqueria.

En aquesta ocasió és un Rei del segle Xll, majestuós, seriós, amable i amb moltes ganes de presentar-se en societat. Ho han encarregat des de l'Institut Pere Mata.

La realització escultòrica del gegant l'ha dut a terme el taller AVALL RESTAURA, els vestits i accessoris són de: EL BARATO, i la perruqueria, hem tingut l'honor de ser els elegits.

Cabells, textures, dissenys, hem considerat diverses opcions fins a trobar la que més s'apropava a les peticions i idees dels qui hem estat treballant perquè aquest projecte surti a la llum.

La presentació en societat serà el próxoimo dia 27 de juny, fins llavors, res de fotos ni de preguntar com són ni voler veure'ls. Intentarem que tot surti bé, us deixarem fotos tan aviat puguem.

Que us sembla?, Esperem que us agradin a tots i totes.

Les fotografíes amb el Gegant Pere


 

Pere, el gran gegant

És un gegant de mesura considerable i es diu Pere, nom molt reusenc i vinculat a la institució que l’ha fet possible. Com que representa un rei, li podem dir Pere el Gran, però aleshores cal aclarir que no representa cap personatge històric. És el nou gegant de la colla de l’Institut Pere Mata, que, amb els seus més de dos metres i mig d’alçària i seixanta quilos de pes, imposa força respecte.

El nou gegant de l'Institut Pere Mata

El nou gegant de l’Institut Pere Mata

La colla gegantera de l’Institut Pere Mata compta ja amb una parella de gegants, un rei i una reina, d’aquests fabricats en sèrie a mitjan segle XX, amb què ha estat i és present a nombroses festes populars. És una colla molt activa que no defuig ni trobades ni actes reivindicatius: companys, més d’un cop, del Bou de Reus en les seves cercaviles de Festa Major, els hem trobat també reivindicant el país, amb l’estelada a l’espatlla. Ara, amb la construcció d’aquest nou gegant –que, si tot va bé, haurà de tenir parella–, la colla s’ha volgut dotar d’un gegant més solemne, representatiu de la institució a la qual està vinculat. La seva construcció ha anat a càrrec del taller Avall, amb la participació de la perruqueria Louis –la cabellera– i la botiga El Barato, quant a la indumentària.

peregran2

El conjunt d’edificis que formen l’Institut Pere Mata és una meravella. Projectat per Lluís Domènech i Montaner i construït entre 1897 i 1912, és d’un modernisme carregat d’elements decoratius i referències simbòliques.

La nova figura, amb voluntat de reproduir l’estètica dels gegants centenaris, poua d’aquest riquíssim bagatge iconogràfic per a semblar sorgit d’un dels pavellons o, potser, d’un d’aquells contes popular de reis i princeses, il·lustrat amb dibuixos de factura detallista, que ens arriben de l’Europa oriental.

La construcció del gegant parteix, efectivament, d’un acurat estudi de les ornamentacions dels edificis de l’Institut Pere Mata, agafant símbols i imatges al·legòriques per a incorporar-los al seu vestit o als estris que porta.

ceptre

Detall del ceptre del gegant

El resultat és espectacular i la ciutat de Reus compta amb un nou gegant de qualitat, que vol comptar en el futur amb una companya. Cal felicitar, doncs, aquesta iniciativa de la colla gegantera IPM i el bon treball del taller Avall –tot i que manifesten que la construcció d’imatgeria festiva no és la seva principal ocupació– per enriquir el patrimoni festiu reusenc. Si el Pere és un gegant vinculat a la terra, la seva reina representarà l’espiritualitat, ens han explicat.

Mentrestant, de ben segur, continuarem trobant la colla amb els seus vells reis engrescats i el nou Pere, el gran.

peregran3

Les al·legories presents als edificis apareixen reproduïdes en els ornaments del gegant

SUCRIUTE

QUI SOM  

PROMOCIONS

OFERTES CAT

 

Louis Junior

raval 1415

Places lliures:
Darrera Actualització: 23.09.2018 04:39:38
AREA RIERA17
BALUARD13
CARRILET189
LA FIRA CC807
LLIBERTAT606
OQUES306
PASSEIG198
PASTORETA133
ST FERRAN21
Consulta en tiempo real


Powered by The Html Tool

Louis Contacte

LOUIS PERRUQUERIES REUS  RAVAL
Raval Marti Folguera 32 
Tel. 977 343 630

LOUIS PERRUQUERIES REUS JúNIOR
C./ de Santa Teresa 10 
Tel. 977 313 433
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ">

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.